Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ανατροπή συνδικαλιστικού σκηνικού στα ΕΛΤΑ

Με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασε η σελίδα μας τους τελευταίους μήνες, σας παρουσιάζουμε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων στο ΔΣ ΕΛΤΑ και την ΚΕΥΑΕ και την σχετική ανακοίνωση της παράταξης μας.
Α ν α κ ο ί ν ω σ η
                                                               Απρίλιος  2019
Oλοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές καθολικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού και την Κεντρική Επιτροπή Υγείας & Ασφάλειας.
Η ΠΑΚ-ΕΛΤΑ κατέγραψε πρωτοφανή επιτυχία, αυξάνοντας τα ποσοστά της κατά 65%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2013, καταλαμβάνοντας ...
την δεύτερη θέση και εκλέγοντας εκείνη τον 20 εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αφήνοντας την ΔΑΚΕ στην Τρίτη θέση και χωρίς εκπροσώπηση στο Δ.Σ του Οργανισμού, μετά από πολλά χρόνια.
Πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης των εργαζομένων στα έργα, την συνέπεια, την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της παράταξής μας.
Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε περίτρανα την ανοδική πορεία που καταγράφει η παράταξη μας τα τελευταία χρόνια, όπου γίνονται εκλογές.
 Η ΠΑΚ-ΕΛΤΑ αποτελεί πλέον επίσημα την δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη στο χώρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Βαριά η ευθύνη, αποτέλεσμα της εντολής που μας έδωσαν με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, θα την σεβαστούμε και θα την τιμήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο.
Οι θέσεις μας για τον Οργανισμό είναι απόλυτα ξεκάθαρες και καταγεγραμμένες. Με αυτές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, να προβάλλουμε και να στηρίζουμε με την συμμετοχή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ. Θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο Ταχυδρομείο, τον κοινωνικό του ρόλο, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, καθώς και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της καταστροφικής πορείας του Οργανισμού.
Τα «αόρατα σχέδια» όσων μιλούν για συρρίκνωση του Οργανισμού, θα μείνουν στα χαρτιά.
Απαιτούμε και διεκδικούμε λύσεις τώρα από την πολιτεία, η οποία έχει διαχρονικά τις μεγαλύτερες ευθύνες για την σημερινή εικόνα απαξίωσης του Ταχυδρομείου.
Είναι η ώρα να χαράξει στρατηγική, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, σε σχέση με την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας.
Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του Οργανισμού, η διατήρηση του πανελλαδικού του δικτύου και η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας θα είναι ο καθημερινός δικός μας αγώνας. Ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ.
Οι εκλογές τελείωσαν και όλους τους εργαζόμενους πρέπει να μας ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον του Δημόσιου Ταχυδρομείου και της δουλειάς μας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο στους δικούς μας ψηφοφόρους. Έχουμε κοινούς αγώνες μπροστά μας!
Εμείς, όπως πάντα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και σας θέλουμε μαζί μας.
Ευχαριστούμε τα μέλη και τους υποψήφιους μας για την προσπάθεια και τον όμορφο αγώνα που έδωσαν. Χωρίς εκβιασμούς και απειλές, αλλά με ήθος και με την δύναμη των θέσεών μας.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας.
Η παράταξη μας καθημερινά μεγαλώνει και είναι αυτή που θα έχει σημαντική παρέμβαση και θα καθορίζει τις εξελίξεις.
Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους που άκουσαν τις θέσεις μας.
Να τους διαβεβαιώσουμε πως ο αγώνας είναι κοινός για όσους πιστεύουν στο Δημόσιο Ταχυδρομείο και στο ρόλο του ως μια από τις βασικές υποδομές της χώρας.