Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Επενδύσεις σε “πράσινα έργα”, last mile παραδόσεις χωρίς εκπομπές και ηλεκτρικά οχήματα για την PostNL

Τη 2η Έκθεση Πράσινου Ομολόγου (Green Bond Report) έδωσε στη δημοσιότητα η ολλανδική PostNL. Με την έκθεση αυτή παρέχονται σε επενδυτικό κοινό και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη λεπτομέρειες αναφορικά με τη χρήση των ...

εσόδων και τις σχετικές αναμενόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Πράσινου Ομολόγου (300 εκατ. ευρώ με κουπόνι 0,625%, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2026).

Να σημειωθεί ότι, τα έσοδα του Πράσινου Ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση νέων και υπαρχόντων επιλέξιμων “πράσινων έργων”, τα οποία επικεντρώνονται σε “καθαρά” χιλιόμετρα, βιώσιμα κτίρια, καινοτομία και αποτελεσματικότητα.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας περιόδου αναφοράς (28 Ιουνίου 2020 – 31 Δεκεμβρίου 2020), η PostNL διέθεσε 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Πράσινου Ομολόγου (7% του συνόλου των καθαρών εσόδων) σε επιλέξιμα “πράσινα έργα”, τα οποία φέρουν το σωρευτικό ποσό στα 52 εκατ. ευρώ (17% των συνολικών καθαρών εσόδων).

Η επιχείρηση συνέχισε με την υλοποίηση των στρατηγικών δράσεών της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου της last mile παράδοσης χωρίς εκπομπές ρύπων στην περιοχή Μπενελούξ το 2030.

Συνολικά, η PostNL έχει επενδύσει σε 1.287 νέα οχήματα, εκ των οποίων τα 292 κατά την περίοδο αναφοράς.

Επίσης, αναμένεται να επεκταθούν οι δοκιμές με μια ποικιλία ηλεκτρικών οχημάτων στις παραδόσεις δεμάτων σε ότι αφορά τα βιώσιμη city logistics για το 2022.

Τέλος, με βάση τις προγραμματισμένες επενδύσεις, το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων εσόδων θα διατεθεί για την αγορά ηλεκτρικού στόλου οχημάτων και για επενδύσεις σε βιώσιμα κτίρια.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/