Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Στόχος τα 14.000 ηλεκτρικά βαν ως το 2030 για την DHL

Στην αγορά των πρώτων 100 νέων βαν E-Ducato της Fiat προχώρησε η DHL Express. Τα οχήματα θα ενταχθούν στον ευρωπαϊκό στόλο της επιχείρησης.

...


Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η συνεργασία μεταξύ των δύο κολοσσών ανακοινώθηκε τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τη στρατηγική του γερμανικού ομίλου DPDHL, η DHL Express σχεδιάζει να διαθέσει πάνω από 14.000 ηλεκτρικά φορτηγά στην Ευρώπη έως το 2030, έχοντας ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειωτέων, τα εν λόγω οχήματα είναι 100% ηλεκτρικά, ενώ διαθέτουν αυξημένη χωρητικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με εμβέλεια άνω των 200 χλμ., το E-Ducato είναι πολύ κατάλληλο για τα last-mile logistics.

Fiat E-Ducato vans

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μέλλον των last mile logistics είναι ηλεκτρικό», δήλωσε ο Alberto Nobis, CEO της DHL Express Europe.

Όπως είπε, «προσθέτοντας το E-Ducatos στο στόλο μας, κάνουμε το επόμενο σημαντικό βήμα για να επιτύχουμε τον στόχο μας για τον εξηλεκτρισμό του μεγαλύτερου μέρους του στόλου παραδόσεων στο last-mile.

Με τη Fiat Professional, βρήκαμε αυτό που ψάχναμε: τεχνολογία αιχμής και ισχυρές μπαταρίες που μας επιτρέπουν να φτάσουμε πέρα από τα 200 χλμ. με μία φόρτιση για τις παραδόσεις στους πελάτες μας στις Express αποστολές – γρήγορες και πράσινες».

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/